• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

ЄДИНІ У ОБЛАСТІ: 16 ЛІЦЕЙ ОТРИМАВ СУЧАСНІ МІКРОСКОПИ З ВІДЕОКАМЕРАМИ

Реалізація проєктів Бюджету участі цьогоріч в розпалі. Новий навчальний рік ліцей №16 розпочав з сучасним біологічним обладнанням. 5 цифрових монокулярних та бінокулярних мікроскопів з камерами та відеокамерами, інтерактивні дошки, а також понад 150 мікропрепаратів для дослідів з ботаніки, зоології, анатомії та загальної біології. Відтепер тут виховуватимуться майбутні науковці та медики.

Таке оновлення стало можливим завдяки Бюджету участі. Автор проекту, заступник директора ліцею Надія Дяченко розповідає, що таким чином вдалося вирішити проблему застарілої матеріальної бази. Учні зможуть вчитися не тому, що «треба», а тому що їм справді цікаво.


“Наш заклад бере участь у програмі вже 4 рік поспіль. І вкотре ми стали переможцями. Звісно, це радісні емоції, які ще більше нас згуртували, адже покращилася матеріальна база закладу ”, - розповіла вчителька.


Директор ліцею Микола Івануляк розкрив секрет успіху - полягає він в згуртованості дітей, батьків, вчителів. А ще - випускників навчального закладу, які щораз підтримують своїм голосом черговий проект рідного ліцею.  


За словами вчителя біології, мікроскопи та мікропрепарати дозволять покращити навчальний процес. Натомість учні зможуть більш яскраво сприймати сучасну біологію. 


 “Ми єдині в Івано-Франківській області, хто завдяки “Бюджету участі” отримали сучасне обладнання, завдяки якому учні зможуть виводити зображення на дошку. Це допоможе учням краще сприймати та засвоювати біологію. Адже візуалізація, а не просто читання підручників завжди дає кращий результат”, - пояснив Роман Соловей.


Така співпраця громади і міської ради дає позитивні результати, підсумувала заступниця міського голови Вікторія Дротянко.


“Бюджет участі в нашому місті діє шостий рік. За цей час реалізовано понад 200 проектів та ще більше - попереду. Ліцей №16 зібрав три тисячі голосів і став переможцем. Це проект - гарний приклад того, як зробити свій заклад унікальним не лише в місті, а й цілій області”, - підсумувала Вікторія Дротянко. 


Бути серед переможців для 16 ліцею стало звичною справою тож дирекція навчального закладу вже працює над новим проєктом для Бюджету участі 2022

Галерея