• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

У 2023 РОЦІ ПОДАНО 129 ПРОЄКТІВ

Цього циклу активні мешканці громади подали на Бюджет участі 129 проєктів. Це майже в половину менше, ніж у 2021 році. Але й ситуація та умови трохи інші.

«Зазвичай всі вичікують до останнього дня, це постійна практика. Але на початку подачі цього циклу я справді переживала, що у деяких категоріях у нас навіть голосування не відбудеться. Та все ж франківці не підвели», - розповідає координаторка програми Христина Гнатів.

 

Цього року трохи змінилися категорії та сильно змінилися суми подачі (а саме стали більшими). Одних це тішило, інші автори скаржилися, що немає маленьких проєктів і навіть за маленькі суми грошей вони повинні будуть змагатися в одній категорії з великими. Та загалом цикл оцінюють як успішний. Адже навіть цілком нова категорія «Зелені проєкти» - отримала 11 заявок на загальну суму майже 3 млн грн (нагадаємо – виділено на неї 1,5 млн грн).

 

Найбільше заявок отримали у категорії «Інший благоустрій», але це може бути через те, що дуже різні тут проєкти. В ній подано 52 заявки на загальну суму понад 22 млн грн (виділено на неї у цьому циклі – 4 млн. грн). Далі за кількістю поданих заявок йдуть «Освітні проєкти» куди освітні заклади міста подали 46 проєктів на 18 млн грн (виділено в циклі 8 млн грн). І остання категорія – «Благоустрій малих вулиць» - тут є 20 проєктів на суму 45,5 млн грн (в циклі закладено 12 млн на категорію).


Наступний етап - розгляд проєктів робочою групою та допуск їх до голосування. А далі - найважливіший етап - голосування за переможців.

 

Нагадуємо, що голосування триватиме два тижні - з 18 квітня до 2 травня. Проголосувати можна буде у ЦНАПах (з паспортом та ідентифікаційним кодом) та онлайн на сайті (за допомогою банківської картки). Детальніше про голосування буде ближче до старту у додатковому матеріалі.