• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

СКІЛЬКИ БУДЕ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА СКІЛЬКИ ГОЛОСІВ ТРЕБА НАБРАТИ, ЩОБ ВИГРАТИ

Скільки проектів стануть переможцями? Це питання ми чуємо зараз частіше навіть, ніж скільки треба зібрати голосів, щоб отримати фінансування. В цьому матеріалі відповімо одразу на два. Але спойлер – простої відповіді на них немає.

Отже, у програмі є поділ проектів на малі, великі, ремонт доріг та обєкти культурної спадщини. Загальний фонд програми – 18 млн. грн. ділиться наступним чином – 10 млн закріплено за категорією ремонт доріг. Відповідно у цій категорії переможцями стануть мінімум 6 проектів. Чому мінімум? Бо якщо проекти будуть не на максимальну суму (1,5 млн грн), а на меншу, то переможців відповідно буде більше. Іншими словами, переможцями стають всі проекти до вичерпування коштів в категорії. Саме тому спрогнозувати точну кількість переможців неможливо.

1,5 млн грн цього року закріплено за новою категорією обєкти культурної спадщини. Тут не було поділу за категоріям, тобто переможців може бути як декілька, так і лише один.

Решту суми – 6,5 млн, ділиться між «освітніми» та «іншими». Вони діляться у відсотковому співвідношенні (не будемо тут це розписувати, щоб не заплутувати. Та тим хто хоче ознайомитися, детальніше про це є у нашому положенні)

Отже, серед малих освітніх проектів буде не менше 15-и переможців, а серед великих не менше 3-х. А серед малих інших буде не менше 23-х переможців, серед великих – не менше 5-и.  І тут така ж ситуація – якщо проекти не на максимальну суму, то переможців буде більше.

Друге питання – скільки голосів треба набрати, щоб перемогти. Наша відповідь - більше, ніж ваші конкуренти. Тобто, немає межі, яку ви перетнете і ваш проект буде профінансовано. Треба стежити за іншими проектами й робити так, щоб ваш проект був серед прогнозованих переможців. Кожен автор у своєму особистому кабінеті може побачити, на якому місці є його проект серед конкурентів.