• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

ОДРАЗУ ТРИ ПРОЄКТИ РЕАЛІЗОВУЮТЬСЯ В ДРАГОМИРЧАНАХ

Змінити громаду може кожен. Для цього вже 6 рік поспіль існує програма Бюджет участі. Вперше цьогоріч власні проекти подали села Івано-Франківської громади. Одним з лідером серед проектів-переможців, де їх аж три, стали Драгомирчани.

Завдяки Бюджету участі в Драгомирчанській гімназії  замінили освітлення в трьох навчальних приміщеннях. За словами директора гімназії будівля перебуває в експлуатації понад 44 роки, тому є нагальна потреба замінити розетки, освітлення, відремонтувати стелю.


“Ми стали переможцями проекту, і це нам дуже допомогло. Адже це покращення матеріальної бази закладу, а головне - це турбота про дітей, про їхній зір”, - розповіла директорка гімназії Ольга Балан.


Чарівним місцем затишку, зустрічі молоді й закоханих пар, прогулянок мам з дітками в селі Драгомирчани стане сквер «Центральний». Автор проєкту Вадим Крамар розповів, що завдяки Бюджету участі вдалося облаштувати місце відпочинку для всіх мешканців.


“Ми пояснювали людям, що це за проект та як воно все працює. І що від того, як активно вони будуть голосувати, буде залежати чи виграємо ми та чи вдасться реалізувати задумане”, - поділився Вадим Крамар.


Болото і глибокі калюжі для жителів вулиці Степана Бандери у селі Драгомирчани вже в минулому. Відтепер тут комфортні умови та безпечне пересування.


“В нас дуже багато вулиць і дуже багато роботи. Але спершу будемо прокладати каналізацію, а тоді вже будемо братися за подальше асфальтування”, - підсумував радник міського голови Ігор Хом’як. 


Бюджет участі у повному розумінні відкриває нові вікна у подальше оновлення нашої громади відзначив міський голова Руслан Марцінків.

“Ми бачимо, що щороку збільшується кількість проектів. Громада стає активнішою і це не може не тішити. Я наголошую, що Бюджет участі - це можливість не чекати, поки змінити прийдуть в твій двір, а творити їх самому”.

Галерея