• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Наближаємо перемогу разом з Бюджет участі

51 fpv-дрон, 6 мавіків 3Т та 2 РЕБи – стільки вдалося закупити за результатами міської програми «Бюджет участі».

Конкурс проєктів 2024 року особливий, розповіла координаторка програми Христина Гнатів. Цього року з’явилася категорія, в якій автори змогли подати проєкти для військових. Крім того, серед авторів не було конкуренції, а цілковита злагодженість заради спільної перемоги. Вперше в історії програми автори публічно закликали підтримати інші проєкти у своїй же категорії, агітували одне за одного і хто зна можливо й голосували.

Саме єдність підштовхнула на рішення профінансувати усі проєкти, які брали участь в програмі на підтримку ЗСУ. І саме їх реалізували в першу чергу. Тож проєкти Бюджету участі вже наближають перемогу у відповідних підрозділах.

Захисники особисто прийшли прийняти fpv-дрони від громади. Кажуть, це приклад єдності та мотивації, а ще – підтримка від цивільних.

Відтак 15 fpv-дронів і 2 РЕБи передали 102 окремій бригаді ТРО, ще 15 fpv-дронів поїхали до захисників 109 окремого гірсько-штурмового батальйону, також ще 21 «fpv-пташка» полетить до 52 окремого стрілецького батальйону. А от 81-ій окремій аеромобільній бригаді громада передала два «Мавіка 3Т», щоби боротьба з ворогом була ефективнішою. Ще чотири Мавіки 3Т передали по два до інших військових частин.

Міський голова Руслан Марцінків закликав брати активну участь у майбутніх проєктах програми «Бюджет участі» для підтримки військових. Вже наступного року і коштів, і категорій задля реалізації цих проєктів буде більше.

Галерея