• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

НА ВУЛИЦЮ КОБРИНСЬКОЇ ПРИЙШЛИ ЗМІНИ

І їх створили самі ж мешканці! Раніше на вулиці були лише ями та болото. Пройтися нею, не заляпавшись, для її мешканців ставало справжнім випробуванням. Але зовсім скоро все зміниться. Бо жителі невеличкої вулиці Кобринської взяли справу в свої руки. Об’єднавшись, люди подали проект на програму «Бюджет участі», щоб створити комфортні умови для користування вулицею.

Іван Синишин проживає тут майже півстоліття.

«Ми довго чекали ремонту нашої вулиці, яка скоро буде взірцева. Першого разу ми подавались на Бюджет участі і набрали мало голосів, а вже другого – мешканці вулиці долучились активно до голосування. А ремонт ще й спонукав жителів впорядкувати дерева вздовж. На нашій вулиці проживає близько 70 людей, але незважаючи на це ми змогли зайняти перше місце у малих проектах», – ділиться Іван Синишин.

Зараз майстри встеляють вулицю бруківкою, а на певних ділянках кладуть екобрук, яка вбиратиме воду. До слова, таке ж нетипове для міста та й країни загалом, рішення було використано й на сусідній вулиці Уляни Кравченко. Вона виграла проект "Бюджету участі" у 2020 році. Таке рішення сприятиме кращому сходженню води, адже вона не зупинялася на вулиці та подвір’ях, а сходитиме в ґрунт.

Заступниця міського голови Вікторія Дротянко радіє, що жителі таких маленьких вуличок проявляють ініціативу.

«Тішуся, що мешканці активно згуртовуються та виборюють благоустрій біля своїх домівок. А загалом цього року завдяки перемозі у Бюджеті участі буде відремонтовано вісім вулиць», – зазначає Вікторія Дротянко.

Та додає, що насправді відремонтованих вулиць буде більше. Адже вперше цього року на зекономлені на тендерах кошти, будуть додатково реалізовані ще кілька проектів у всіх категоріях. Кількість залежить від зекономлених коштів у кожній з категорій. Тому детальніше про них можна буде говорити ближче до кінця року.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, раніше люди казали, що такі вулиці ніколи не будуть відремонтованими через те, що в пріоритеті великі. Але люди показали, що є можливість вигравати ремонт через «Бюджет участі», коли люди самоорганізовуються і стають активні.

«Минулого року так була відремонтована вулиця Уляни Кравченко, цього року буде Кобринської. Я думаю, що це хороший приклад для інших вулиць, щоб не писати скарги, а писати проекти, вигравати їх і мати хорошу, якісну під’їзну дорогу, в тому числі і в індивідуальному секторі»,- додає міський голова Руслан Марцінків.

Галерея