• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • До закінчення залишилось
    Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

КОЛИ І СМАЧНО, І ЗАТИШНО. У ДВОХ ЛІЦЕЯХ ОНОВЛЕНО ЇДАЛЬНІ

Одним із факторів формування здоров’я учнів є харчування. Тому серед проєктів-переможців Бюджету участю є такі, що спрямовані на покращення умов в шкільних їдальнях.

Так в ліцеї №6 імені Івана Ревчука реалізовано проєкт з оновлення та заміни матеріально-технічної бази шкільної їдальні. Тут придбали електричну плиту з духовою шафою, завдяки чому учні мають змогу поласувати запашною випічкою. А ще встановили марміти для перших та других страв з гастроємностями.


Автор проекту – Наталя Стасюк подякувала всім, хто долучився до проєкту та відзначила його важливість. 


“Кількість учнів у нашій школі щороку зростає. Ідея проєкту виникла у батьківського комітету спільно з адміністрацією закладу. Адже нове обладнання у ліцей потрібно, щоб всі діти мали змогу харчуватися гарячими стравами. Тож голосували ми всією громадою, і зібрали понад тисячу голосів. Хоч у школі навчається лише 570 дітей”, - розповіла авторка

В рамках Бюджету участі в Крихівецькому ліцеї Івано-Франківської міської громади модернізували їдальню та покращили санітарний стан харчоблоку. Це один з 10 великих проєктів.


За словами директорки ліцею і автора проєкту Світлани Каспрук крім ремонту їдальні, тут уже за державні кошти додатково придбають кухонне обладнання, тож такі позитивні зміни неабияк потішать учнів.


“З 1994 року у нашому закладі проводилися лише косметичні ремонти, тому потрібно було оновити приміщення їдальні. Батьки та працівники ліцею зробили все можливе і неможливе, щоб це стало можливим”, - поділилася директорка ліцею.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що оновлення й реконструкція шкільних їдалень в пріоритеті. 


“Є державна програма, яка допомагає осучаснити їдальні. Міський бюджет теж виділяє кошти на ремонти та оснащення їдалень. А бюджет участі - це хороша нагода не чекати, доки виділять гроші, а бути локомотивом змін у своєму закладі”, - підсумував Марцінків.

Відтепер учні та вчителі ще двох навчальних закладів будуть забезпечені здоровим і повноцінним харчуванням протягом довгого навчального дня і це стало можливим завдяки Бюджету участі.

Галерея