• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

БЮДЖЕТУ УЧАСТІ У 2023 – БУТИ!

На сесії міської ради прийняли положення програми партиципаторного бюджетування, аби при нагоді, можна було приймати заявки та реалізовувати ініціативи.

Громадський бюджет Івано-Франківської громади у 2023 році становитиме 25,5 мільйонів гривень. Їх розділять на два напрями: благоустрій та освітні.

Слід розуміти, що категорії прив'язані до можливостей фінансування в умовах воєнного стану. Тому, на жаль, можливості для фінансування будуть не такі як раніше. Та все ж є ті статті витрат, які можна фінансувати і саме у цих напрямках будемо приймати проєкти. А саме, благоустрій, енергозбереження та освітні проєкти, які можуть бути реалізовані в закладах освіти громади.

На проєкти «Благоустрою» виділено 17,5 млн. грн., та ділиться на категорії:

- Благоустрій малих вулиць (площею покриття до 2000 м²) – виділяється не більше 12 млн.грн. від загальної суми бюджету участі в одному його циклі.

- Зелені проєкти – не більше 1,5 млн. грн. від загальної суми бюджету участі в одному його циклі.

- Інший благоустрій – не більше 4 млн. грн. від загальної суми суми бюджету участі в одному його циклі.

На напрям «Освітні» виділяється не більше 8 млн. грн. Подані проєкти повинні передбачати реалізацію в дошкільних та шкільних навчальних закладах, закладах професійно-технічної освіти, включаючи прилеглу територію.

Більшість проєктів цьогоріч будуть до 500 тис. грн. Тобто значно більшими, ніж у попередні роки. Й лише благоустрій малих вулиць матиме на проєкт від 500 тис. грн. до 3 млн. грн.

Крім того, цього року буде особливо уважно переглядати проєкти робоча група, щоб була можливість фінансувати їх у разі виграшу. 

Галерея