• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Бюджет участі 2024: 30 млн гривень на ідеї франківців

У 2024 році на реалізацію проєктів програми «Бюджет участі» в Івано-Франківській громаді спрямують 30 мільйонів гривень. Суму, яку виділили на реалізацію ініціатив, поділять не так, як у попередні роки.

За словами координаторки програми Христини Гнатів, у 2024 році «Бюджет участі» матиме три напрями:

1)    «Благоустрій» —18 млн гривень:

Благоустрії малих вулиць (проєкти, які передбачають надання послуг з благоустрою малих вулиць площею покриття до 2000 м²) - 14 млн грн (вартість реалізації яких від 500 тис грн до 3 млн грн);

 

Благоустрій (що включає послуги з заміни покриття на тротуарах, пішохідних доріжках, влаштування вуличних меблів та інших елементів, тощо) – 4 млн грн (кошторисна вартість яких не перевищує 500 тис грн).

 

З переліку проєктів «Благоустрою» забрали категорію «озеленення». 

«Все одно там будемо ставити бруківку чи асфальтувати. Тому відклали впровадження цієї категорії до кращих часів. Ще маємо ідею наступного року реалізувати категорію для інклюзивних проектів, будемо проводити консультації», — прокоментувала Христина Гнатів.

 

2)    «Освіта» — 9 млн гривень (вартість реалізації яких становить до 500 тис грн):

Шкільні (проєкти, які передбачають реалізацію в закладах загальної середньої освіти, включаючи прилеглу територію) – 5 млн грн.

Дошкільні (проєкти, які передбачають реалізацію в закладах дошкільної освіти, включаючи прилеглу територію) – 2 млн грн.

Позашкільні, профтехосвіта та інші (проєкти, які передбачають реалізацію в закладах професійно-технічної освіти або закладах позашкільної освіти та дитячо-юнацькі спортивні школи, включаючи прилеглу територію) – 2 млн грн.

3)    Інші проєкти (реалізація проєктів, які не входять до категорії «Проєкти освіти» та «Проєкти Благоустрій») – 3 млн грн (вартість реалізації яких становить до 500 тис грн).

«Бюджет участі» стартуватиме у березні 2024 року. Одна людина може голосувати за один проєкт кожної з підкатегорій, і віддати шість голосів. Окрім електронної подачі документів, заявки можна приносити у відділ звернень громадян Івано-Франківської міської ради. Також цього року планують завершити проєкти переможців програми минулого року.