• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Бюджет участі 2023. Скільки проєктів будуть переможцями?

Скільки проєктів стануть переможцями? Це питання ми чуємо зараз частіше навіть, ніж скільки треба зібрати голосів, щоб отримати фінансування. В цьому матеріалі відповімо одразу на два. Але спойлер – простої відповіді на них немає.

Отже,  у 2023 році всі проєкти програми  поділені на 4 категорії: уже звичні проєкти «благоустрій малих вулиць» та «освітні» проєкти, та дві нових категорії – «інший благоустрій» та «зелені проєкти». Загальний фонд цього року – 25,5 млн грн, які діляться наступним чином: благоустрій малих вулиць – 12 млн грн. Відповідно у цій категорії переможцями стануть мінімум 4 проєкти. Чому мінімум? Адже якщо проєкти будуть не на максимальну суму (3 млн грн), а на меншу, то переможців відповідно буде більше. Іншими словами, переможцями стають всі проєкти до вичерпування коштів в категорії. Саме тому спрогнозувати точну кількість переможців неможливо.

8 млн грн цього року закріплено за категорією «освітні проєкти», один проєкт до 500 тис. грн. Це проєкти, які передбачають реалізацію в дошкільних та шкільних навчальних закладах, закладах професійно-технічної освіти, включаючи прилеглу територію.

«Інший благоустрій» має 4 млн грн. А «зелені проєкти» - 1,5 млн грн.

Отже, серед «благоустрою малих вулиць» переможців буде не менше 4-х, серед «іншого благоустрою» – не менше 8-ми. Серед  «освітніх» буде не менше 16-и переможців, а серед зелених – не менше 3-х. І тут така ж ситуація – якщо проєкти не на максимальну суму, то переможців буде більше.

Друге питання – скільки голосів треба набрати, щоб перемогти. Наша відповідь – більше, аніж ваші конкуренти. Тобто, немає межі, яку ви перетнете і ваш проєкт буде профінансовано. Треба стежити за іншими проєктами й робити так, щоб ваш проєкт був серед прогнозованих переможців. Кожен автор у своєму особистому кабінеті може побачити, на якому місці є його проєкт серед конкурентів.