• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

58% ПРОЄКТІВ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ 2021 ПОДАЛИ ОНЛАЙН

У 2021 році на міську програму «Бюджет участі» подалося 272 проекти на загальну суму 104 199 421 гривень. Що важливо, 58% з них подалися онлайн.

Координаторка програми Христя Гнатів розповідає, що не розраховувала на таку активність авторів.

«Ми запустили оновлений сайт майже перед самим стартом подачі. Дуже переживали, адже сайт зовсім інший, ніж був до цього. Проте можемо сказати, що ідея змінити платформу однозначно була вдалою. Дякую всім, хто подався онлайн. Адже це простіше та зручніше і для авторів, і для мене. Особливо у часі пандемії», - підсумувала Христя.

Робоча група у понеділок, 5 квітня, розглянула проєкти на їх відповідність положенню програми.

З них до голосування було допущено лише 256. Все тому, що автори, які подали решту проектів не допрацювали свої заявки.

«Кожному автору надійшло повідомлення від модератора що саме потрібно допрацювати у проєктній заявці. На жаль, такою можливістю скористалися не всі. Відповідно, робоча група не роглядала ці проєкти і до голосування їх не допущено», - розповіла координаторка програми Христя Гнатів.

Щодо категорій «Об‘єкти культурної спадщини» та «Ремонт малих вулиць», то вони ще матимуть окреме обговорення у профільних департаментах.

Детальніша інформація про голосування з‘явиться на сайті найближчим часом. А переведення проектів, як успішно пройшли обговорення у статус «на голосуванні» відбудеться до кінця тижня.